ЮБИЛЕЕН САЙТ НА ХОР "БОДРА СМЯНА"

  [BG]   EN  
ЮБИЛЕЕН САЙТ НА ХОР "БОДРА СМЯНА"

АКТУАЛНО. НОВИНИ
ИНТЕРВЮ С ЛИЛЯНА БОЧЕВА, МОСКВА 1988 г.
ЗЛАТНИТЕ ПЕСНИ НА ХОР "БОДРА СМЯНА"
ЦВЕТЕ ЗА ЛИЛЯНА БОЧЕВА
ЗА ХОР "БОДРА СМЯНА"
В ПАМЕТ НА БОНЧО БОЧЕВ
В ПАМЕТ НА ЛИЛЯНА БОЧЕВА
ХОР "БОДРА СМЯНА" С ПРИЗНАТЕЛНОСТ КЪМ Г-ЖА СВЕТЛА БЕШОВИШКА
ПУБЛИКАЦИИ
ТЕКСТОВЕ - ПЕСНИ -1
ТЕКСТОВЕ - ПЕСНИ -2
ТЕКСТОВЕ - ПЕСНИ -3
ТЕКСТОВЕ - ПЕСНИ -4
ФОТО ГАЛЕРИЯ
АУДИО - ГЛОГ
ЗА КОНТАКТИ
ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

БЛОГ АРХИВ
«« май 2020 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


АУДИО ЗАПИСИ ЧУДОТО: ХОР "БОДРА СМЯНА" ИЗ "ЗЛАТНАТА КНИГА" НА ХОРА

АКТУАЛНО. НОВИНИ 12:55
« Обратно
КОНЦЕРТ НА ХОР " БОДРА СМЯНА" И ЩАТСКИ МОМЧЕШКИ ХОР " KИЙСТОУН" / ПЕНСИЛВАНИЯ / - 6 ЮЛИ (неделя), 19.30 ч. ЗАЛА "БЪЛГАРИЯ"
Щатски момчешки хор „Кийстоун”

http://www.paboychoir.org

Под диригентството на директор Джоузеф П. Фицмартин и пом. директор Стивън М. Фишър, Щатският момчешки хор „Кийстоун” („KSB”) се състои от над 140 младежа между 8 и 18 години, чийто впечатляващ репертоар включва от класически до съвременни изпълнения. По-известните творби, който хора пее, са: "Кармина Бурана" на Орф, "Месия" на Хендел, "Елия" на Менделсон, "Кантата на св. Никола" от Бритън, „Реквием” на Форе, „Кармен" на Бизе, "Бохеми" на Пучини и "Хензел и Гретел” на Хъмпърдинк. „Philadelphia Inquirer” обяви изпълнението на Хора на „Матеус пасион“ на Бах за „отлично”.

Световната музика е специалитет на Хора, включително американските жанрове госпъл, спиричуъли, джаз, фолк, поп и Бродуей. Запазената марка на Хора е истински жизнерадостното пеене – бликащият от енергия звук на хора се допълва от завладяващото сценично поведение. Диригентите на Хора вярват, че хоровата музика може да продължи да процъфтява и да привлича нова публика, само ако освен слушана тя бъде и виждана и почувствана.

Хорът е пял с най-именитите състави в региона, включително Оркестъра на Филаделфия, Операта на Филаделфия, и Хорът на Филаделфия, както и в най-известните зали в района – Център „Кимел”, Музикалната академия и Център „Ман” за сценично изкуство. Хорът има и множество международни изяви – в Операта "Манаус” в Бразилия, Опера „Ханой” във Виетнам, и Филхармонична зала „Петронас” в Малайзия, както и в Аляска, Канада, Южна Африка, Япония, Тайланд, Камбоджа и Австралия.

През месец юли и август 2008 г. момчешкият хор ще направи турне в пет Европейски страни, с които има семейни връзки. В Монако Хорът ще бъде гост на Негова Светлост Принц Албърт като гостуващ хор на годишния Fete de Musique. Момчетата ще пеят Меса в памет на Принцеса Грейс и Принц Рание. В Париж момчетата ще представят „Реквием” на Габриел Форе в La Madeline, където композитора е пишел и дебютирал. Те също така ще имат участие в представление за височайши особи в „Дисниленд” в Париж. Хорът ще прекара една вълнуваща седмица в Хайделберг, Германия, където ще гостува на Детския и юношески хор на Хайделберг. Хорът ще има представления в града, както и в съседните градове Спейер, Баден-Баден, Щутгарт и Йоханесбад. Австрийският етап от турнето включва Залцбург, където ще Хорът пее във величествената Залцбургска катедрала, а след това във Виена, където ще бъде гост на Виенския детски хор. Концертното турне ще приключи в България. Там момчетата ще имат съвестен концерт в Зала „България" с прочутия Детски хор "Бодра смяна" като част от официалните празненства на Посолството на САЩ по случай 4 юли. Заключителното представление на Момчешкия хор ще бъде в два антични амфитеатъра – на Черно море в гр. Несебър и в културната столица на България – гр. Пловдив.

Щатският момчешки хор „Кийстоун” и неговия сестрински хор – Момичешкия хор на Пенсилвания, са членове на Общността на юношеските хорове, учредена през 2001 г. от Джоузеф П. Фицмартин и Стивън М. Фишър. Под ръководството на Изпълнителния директор, Сюзан С. Ашбейкър, тази организация с идеална цел е посветена на това да предлага на млади хора от различно икономическо, расово и етническо потекло отлично хорово образование и възможности за изява като в същото време възпитава у децата лидерски качества, изгражда характера им и насърчава самодисциплината.

02 Юли 08, 12:55    Коментари (0)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1905