ЮБИЛЕЕН САЙТ НА ХОР "БОДРА СМЯНА"

  [BG]   EN  
ЮБИЛЕЕН САЙТ НА ХОР "БОДРА СМЯНА"

АКТУАЛНО. НОВИНИ
ИНТЕРВЮ С ЛИЛЯНА БОЧЕВА, МОСКВА 1988 г.
ЗЛАТНИТЕ ПЕСНИ НА ХОР "БОДРА СМЯНА"
ЦВЕТЕ ЗА ЛИЛЯНА БОЧЕВА
ЗА ХОР "БОДРА СМЯНА"
В ПАМЕТ НА БОНЧО БОЧЕВ
В ПАМЕТ НА ЛИЛЯНА БОЧЕВА
ХОР "БОДРА СМЯНА" С ПРИЗНАТЕЛНОСТ КЪМ Г-ЖА СВЕТЛА БЕШОВИШКА
ПУБЛИКАЦИИ
ТЕКСТОВЕ - ПЕСНИ -1
ТЕКСТОВЕ - ПЕСНИ -2
ТЕКСТОВЕ - ПЕСНИ -3
ТЕКСТОВЕ - ПЕСНИ -4
ФОТО ГАЛЕРИЯ
АУДИО - ГЛОГ
ЗА КОНТАКТИ
ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ


АУДИО ЗАПИСИ ЧУДОТО: ХОР "БОДРА СМЯНА" ИЗ "ЗЛАТНАТА КНИГА" НА ХОРА

ПУБЛИКАЦИИ / " За времето, когато пях в "Бодра смяна"... "

" За времето, когато пях в "Бодра смяна"... "
27.04.07 18:29

Автор:Janichka ( 91)
...Посветих близо 6 години на този хор, но научих страшно много за музиката, дисциплината и техниката на пеене...
Постингът на kelvinator ме наведе на стари спомени, върнах се много години назад, извадих толкова неща от личните ми архиви за времето, когато пях в "Бодра смяна"... Посветих близо 6 години на този хор, но научих страшно много за музиката, дисциплината и техниката на пеене.
Когато за първи път се явих на прослушване за хора, бях много малка. Изпях си песента пред Лиляна Бочева (диригентката на хора), а навън ме чакаше майка ми. Попита ме как е минало. А аз, въпреки че бях много малка и нищо не разбирах от музика, уверено казах, че съм приета. Резултатите излезнаха чак след седмица и аз наистина бях приета :)
Предполагам, че повечето от вас не са кой знае какви почитатели на хоровата музика. Може би и аз нямаше да съм, но живота ми се стече така, че от малка пея в най-различни хорове. В "Бодра смяна" научих най-много. Имахме упражнения по солфеж всяка седмица, пак от много добър учител. А самата Лиляна Бочева беше много строг човек, но пък това се оказа много добър метод. Всички хористи имахме голям респект към нея. Помня, че всяка репетиция започваше с проверка на отсъстващите. Там всички си имахме номер (като в училище). Аз бях 91. Отсъствията от репетиции не се толерираха. Който беше отсъствал на предишната, веднага го питаха защо не е бил :)
Днес случайно ровейки в нета, открих че "Бодра смяна" имат блог. Прочетох, че Бочева е починала. Стана ми едно такова тъжно, почнах да си спомням много неща. Разглеждах галериите - снимки няма много, тогава нямаше интернет, цифрови апарати и т.н. Даже песните, които бяха на чужди езици, ги учехме като ги четяхме написани на кирилица. Свалих всички песни, които са качени на сайта. Чувството е несравнимо. Настръхната ми косъмчетата на ръката, като ги слушах. Не знам дали защото и аз съм ги пяла тези песни и сега отново си ги припомнях или защото наистина звучат много красиво. Чуйте две от любимите ми: "Приспивна песен", която има много трудно соло, което не всеки можеше да пее и "Aизу Бандай Сан" от концерта в Япония 83 г.
 
/Публикувано в :
http://bglog.net/blog /
 
 
 
 
 
 
 
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1092